Blogger Layouts

Thursday, November 24, 2011

A "Neil Gaiman Bemutatja" megnyitotta ajtaját

A szegény weboldal az elmúlt 24 órában kissé nehézkesen működött az All Hallows Read elindítása miatt (az allhallowsread.com weboldal a neilgaiman.com-ról van működtetve). Elmézést a kellemetlenségekért. A Webgoblin mindent frissített és mostmár elméletileg minden működik.


Épp most értem vissza a St. paul-i K.N.O.W. Rádióból, ahol az NPR Mindent Megfontolva egy részét vettük fel where - A gyerekeknek szóló Hátsó Ülés könyvklubot a The Graveyard Book -kal indították. Íme aegy cikk a könyvklubról. Érkeznek a kérdések, és én megígértem, hogy jövő héten válaszolok néhányra a weboldalon.


Felvettünk még pár kisebb dolgot a studióban bemutatkozó gyanánt az Audible.com-on lévő Neil Gaiman Bemutatjához.


Nagyon izgatott vagyok emiatt. Az Audible.com-os Don Katz tudja, hogy mennyire szeretem a hangos könyveket, ezért felajánlott egy lehetőséget, hogy legyen egy saját lemez kiadóm az  Audible-nél. Az Audible ACX platformját használva hangos könyvekké válhatnak azok a könyvek, amelyeket annyira szeretek és amelyeket annyira szeretnék meghallgatni, de még sosem voltak hangoskönyvvé alakítva. (Sokkal több könyv létezik, mint hangos könyv, ígyhát az ACX által be lehet mutatni írókat, felolvasókat, producereket és rendezőket. Nagyon egyszerű és ésszerű és remélhetőleg az lesz az eredménye, hogy még több hangoskönyv lesz a világon.)


Már egy éve áll tervezés alatt. Már öt könyv megjelent,  és még több a gyártási folyamatok különböző stádiumában tart. 


Az első körben lévő hangoskönyvek:


Jonathan Carroll -  LAND OF LAUGHS, felolvassa: Edoardo Ballerini
 Alina Simone - YOU MUST GO AND WIN, felolvassa: Alina Simone
Keith Roberts - PAVANE, felolvassa: Steven Crossley
 M. John Harrison - LIGHT, felolvassa: Julian Elfer
 Steven Sherrill - THE MINOTAUR TAKES A CIGARETTE BREAK, felolvassa: Holter Graham
Az egyik egy csodálatos mágikus realista mű annak a veszélyéről, ha az embernek egy kedvenc könyve van, van egy nagyon vicces esszék gyűjteménye az utazásról, Oroszországról és a zenészlétről; egy másik gyűjtmény történetei egy alternatív történelemben játszódnak; valamint egy furcsa és remek űr opera, s végül egy kortárs amerikai mű egy minotaurral a szerepben.


Azt mondhatnátok, hogy "Miért nem ugyanolyan fajták ezek a könyvek?" mire én azt válaszolnám, hogy "Mert sok különféle könyvet szeretek. És nektek is így kéne tenni."


A következő körben Ellen Kushner olvassa fel a  SWORDSPOINT-ot és John Hodgman olvassa fel Robert Sheckley igen humoros elő-Utikalauz Galaktikus Stopposoknak galaktikus utazós fantáziáját a DIMENSION OF MIRACLES-t. És még sok sok egyéb következik...


 Mindegyik könyvhez felvettem egy-egy bevezetőt, az Audible-el együtt dolgoztam a jogok megszerzésén, együtt dolgoztam az írókkal (ha még életben voltak) a felolvasók kiválasztásán. Elmondhatatlanulbüszke vagyok erre az egészre. (Van egy Christina Harcar nevű hölgy az Audible.com-nál, aki a munka nehezét végezte. Nagyon hálás vagyok neki és mindenkinek aki résztvett a projektban az Audible-nél, főleg Don Katz-nak, aki valóraváltotta az őrült ötletemet.)


Azoknak, akik még sosem próbálták ki az Audible-t:  fantasztikusan egyszerű a használata - az Amazon azonosítótokkal és jelszavatokkal be tudtok lépni és fel tudtok iratkozni. A "Neil Gaiman Bemutatja" gyártás alatt lévő címeit  itt találhatjátok


Ha még sosem hallgattatok hangoskönyvet, akkor ez egy tökéletes alkalom arra, hogy eldöntsétek, hogy tetszik-e. A telefonotokba, számítógépeteken vagy iPodotokon élnek majd...


(And if you're an author or an actor or a director/producer/engineer, you can get started using ACX at http://www.acx.com/help/learn-how-neil-uses-acx/200680340.)


Igazából nincs egy jó képem sem a hangoskönyvek felvételéről, úgyhogy íme ehy fénykép a csirkét üldöző feleségemről.


No comments:

Post a Comment