Blogger Layouts

Sunday, August 14, 2011

Korai figyelmeztetés


Az előszobában írogattam, amikor a nejem bekukkantott a nyitott ajtón. Megkért, hogy valahol máshol folytassam az írást, mert gyakorolnia kell a zongorán, amely történetesen abban a szobában van. Ígyhát arréb kúsztam.

Evelyn Evelyn-t játszik, készülvén a Fringe Evelyn Evelyn hetére (Az  Assembly George téren játszanak majd 17től 21-ig.). Én meg blogot írok mielőtt visszatérnék a munkához.

...


Ez érkezett ma reggel a GYIK szekcióban:


Azon tűnődtem, hogy jön-e Észak Nyugatra mostanában bármilyen okból kifolyólag, ahogy a rajongók találkozhassanak Önnel. Konkréstan a Portland/Vancouver térségre gondoltam. Nemrég kezdtem el olvasni az Ön műveit és borzasztóan megtetszettek.

 Vicces, hogy épp most kérdezed, gondoltam...

Ezt korai figyelmeztetésként teszem fel, "Időpont foglaló" gyanánt:.


Épp Hallowe'en előtt tiszteletbeli vendég leszek San Diego-ban a World Fantasy Con-on. November 11-én pedig Seattle-ben leszek Amandával, barátunk Jason Webley fergeteges buliján.

Elkezdtünk Amandával arról beszélgetni , hogy hogyan is juthatnánk San Diego-ból Seattle-be. Arra gondoltunk, hogy ugyan szuper lenne vezetni, de így az utazás túl gyorsan véget érne. Ekkor valamelyikünk felvetett egy olyan ötletet, amelyből kifolyólag majd lesz okunk megállni útközben. Ebben az időben épp az Amerikai Istenek könyvtúrnéra készültem és rengeteg üzenetet kaptam olyanoktól, akik azon morgolódtak, hogy az olvasóestekre minden jegy elkelt, illetve imádtam abba belegondolni, hogy kiállhatok mások elé és felolvashatok...

Ekkor jutott eszünkbe, hogy végülis, csinálhatnánk "Egy estét Neil Gaimannel és Amanda Palmerrel" (vagy fordítva) és megállnánk kisebb, szebb szinházakban, és kitöltenénk egy estet történetek felolvasásával, dalokkal, versekkel és társaikkal. Remélem Amanda csinálja majd a dalokat, habár szeretném ha felolvasna, vagy segítene olvasni. Ő meg megkérdezte, hogy elénekelném-e a  "The Problem With Saints"-et...  Valószínűleg ezeket a kérdéseket közösen válaszoljuk majd meg. Amanda szerint minden előadás alatt kéne egy új számot írnunk. Szerintem ez vagy szuper lenne, vagy őrültég (ingadozom).
Nagyon különleges este lesz. Nem tudom még, hogy együtt próbáljuk, tervezzük illetve szervezzük-e meg a műsort, vagy hogy külön adunk elő a show egyik s másik felében és váltogatjuk minden este. Valószínűbb a kettő keveréke. Van még időnk eldönteni, megtervezni és kialakítani bármelyik verziót. 

(A legnehezebb döntésszámomra az, hogy rövidebb irományokat olvassak-e fel vagy inkább fél órányi novellákat. )

(Igen, tudjuk már hogy  pontosan hol leszünk majd, színházról színházra. Nem, nem jelentjük be egészen addig, amig a jegyek árusításra nem kerülnek.)


Nem tudom, hogy lesz-e dedikálás utána, főként a helyszíneken múlik majd és azon hogy mikor lesz a kapuzárás. De tervezzünk turné polók, turné poszter, és talán egy korlátozott számú nyomtatvány gyártását. Amit csak be tudunk gyömöszkélni a kocsiba.

Tartsátok szemeteket a blogon a konkrét helyszín/jegy bejelentések miatt. (attól tartok, hogy a jegyek valósznűleg nagyon gyorsan elfogynak majd némelyik helyszínen) 

Szóval. A dátumok. Kivágtam és beillesztettem (némi módostással) ezt a kis részletet Amanda blogjából:

Oct 28&29-én önálló estjeim lesznek San Diego-ban és LA-ben....aztán Neil és én egyesítjük erőinket:

Oct 31st - Halloween Este, Los Angeles, CA

Nov 3rd - Öböl Környék, CA

Nov 4th - Sacramento, CA

Nov 7th - Portland, OR

Nov 8th - Seattle, WA

Nov 9th - Vancouver, BC, Canada!


10-e Neil szülinapja és valószínűleg Settle-ben ünnepeljük majd, talán úgy, hogy segítünk Jason Webley-nek papír masé kávéfőzőt készíteni, vagy valami hasonló kaliberű abszurd dolgot Jason nagy 11-i seattle-i showjára, 


Lesz-e még ilyen show valaha vagy megszervezzük-e valahol máshol? Fogalmam sincs. Gyanítom, hogy attól függ, mennyire élvezzük majd. Ha igen, akkor talán összehozzuk megint amikor úgy határozunk, hogy megszakítunk egy hosszú utazást, vagy a következő alkalommal, amikor ismét valamilyen különleges helyre megyünk együtt. 

Abszolút lehetséges, hogy nem fogjuk élvezni. Vagy pedig Amanda album felvétel illetve turné miatt nem lesz elérhető a következő két év nagyrészében, mialatt én regényt írok és más egyebeket csinálok, úgyhogy van rá esély, hogy ez lesz az egyetlen ilyen esemény. 

És ennyi.

No comments:

Post a Comment