Blogger Layouts

Friday, June 24, 2011

A 19. emeleten, kutyákkal

A turné első 3 állomása már mögöttem van. Eddig kellemesen telik.
Még mindig vam szakálan amint ezt gépelem
Interjút adtam Lev Grossmannak a 92nd St Y-ban. Remek volt és humoros. Levnek csodásan csillogott a cipője. Saját cset show-ja kéne legyen.

A Big Gay Jégkrém Furgon is hatalmas siker volt.
Aztán a New Hampshire állambéli Portsmouthba repültem,  szembeszállva az esőistenekkel. Felfedeztem, hogy az egyik parkban van egy tengeralattjáró, amely úgy néz ki, mintha épp készülne  földalattjáróvá válni. Gyönyörű színházterem, tüneményes emberek. Az extra-tüneményes  River Run  könyvesboltosoknak még van egy csomó példány a dedikált könyveimből és bárhová elpostázzák őket.  A gyönyörű és humoros Virginia Prescott-nak (akire mától Kristálygömb-Törőként gondolok), adtam interjút az  NHPR's WORD OF MOUTH zenei szinpadán.

Ma van a WITS a Fitzgerald színházban. 
It'll be streaming   Élőben közvetítik, úgyhogy itt lehet követni. Garantálom, hogy történnek majd furcsaságok.

Elkezdte kampányát a Pulitzer Díjért a hires folyóirat, a The Onion. Megkérdeztek, hogy készítenék-e nekik egy videót  amint a Pulitzer Bizottsággal beszélek és én ezt meg is tettem.


Ajánlom figyelmetekbe a többit is – rendkívül tetszik Ricky Gervais, Mark Gatiss és Ira Glass videoja.
St Paul-ban vagyok a hotel szobámban két kutyával, egy asszisztenssel, egy lányommal. Mind kijöttek elém a reptérre. Furcsa, itthon lenni a turné kellős közepén – normál esetben itt kezdem vagy itt fejezem be. Ez alkalommal viszont még a saját házamhoz sem jutok majd el, úgyhogy különösen örülök, hogy eljöttek meglátogatni.
Nem várom, hogy Cabal-t megint a lefelé menő liftbe kelljen tennem. Felfelé ugyan minden rendben volt, de pontosan tudja, hogy mi az a lift és valószínűleg emlékszik  is rá, hogy nem szereti.


Neil Gaiman a WhoSay-en

...
 

A nap legnagyobb hírei: Elhunyt Gene Colan. Nem rajzolt egy írásomhoz sem, sosem dolgoztunk együtt, és még csak nem is találkoztam vele soha. De imádtam a munkáit. Íme Mark Evanier, aki elmeséli ki is volt Gene Colan és miért is volt különleges


...

Ha épp azon gondolkodsz, hogy Canadába mennél vagy eljönnél onnan, akkor olvasd el ezt: http://cbldf.org/about-us/case-files/cbldf-case-files-canada-customs-case/. A Képregény Jogvédelmi Alap legújabb esete – beleegyeztek hogy segítséget nyújtsanak a Kanadai Képregény Legendák Jogvédelmi Alap-nak annak fiatalembert megvédésében, akinek a számítógépén volt egy kis Manga.

Hamarosan többet is írok erről.

Eközben, ha bárki azt mondja, hogy a mocskos Mangát nem kéne védeni, irányítsd őket a http://journal.neilgaiman.com/2008/12/why-defend-freedom-of-icky-speech.html weboldalra.


No comments:

Post a Comment