Blogger Layouts

Saturday, June 25, 2011

WITS

A Wits csodálatos volt. Régóta nem szórakoztam ilyen jót! Josh Ritter bámulatos előadó (feltétlenül nézzétek meg az utolsó dalt, közvetlen a végén).  Bill Corbett és Kevin Murphy pedig eszméletlen viccesek  voltak amint az erkély tetejéről bíráltak minket. Wil Wheaton és Adam Savage a lehető legjobb telefonvedégek voltak. Engem meg egy rézfúvós zenekar kísért, John Munson zenei igazgató jóvoltából. John Moe állította meg ezt a hatalmas őrületet attől hogy kipörögjön az űrbe. 


Olvastam egy kicsit az Amerikai istenekből. Elénekeltem egy dalt. Az utolsó refrénből pedig egy strófát. Részt vettem két kvízben, két telefonos vendégek általi kihallgatásban, és minimum egy interjúban.


Az egész megtekinthető itt:
(szerk. - Valamiért a video beillesztésekor azt írta ki, hogy  "blokkolva van". Ami egy kissé irritáló. Úgyhogy leszedtem és helyette a linket teszem fel)

 http://www.livestream.com/minnesotapublicradio/video?clipId=pla_cb848b78-e077-416b-83bb-c8aeabaf368e


A harmónika stb előműsor a 15. percben végződik. A show 17:34-nél kezdődik.
A megvágott verziót leadják majd rádióban valamikor a jövőben.

Friday, June 24, 2011

A 19. emeleten, kutyákkal

A turné első 3 állomása már mögöttem van. Eddig kellemesen telik.
Még mindig vam szakálan amint ezt gépelem
Interjút adtam Lev Grossmannak a 92nd St Y-ban. Remek volt és humoros. Levnek csodásan csillogott a cipője. Saját cset show-ja kéne legyen.

A Big Gay Jégkrém Furgon is hatalmas siker volt.
Aztán a New Hampshire állambéli Portsmouthba repültem,  szembeszállva az esőistenekkel. Felfedeztem, hogy az egyik parkban van egy tengeralattjáró, amely úgy néz ki, mintha épp készülne  földalattjáróvá válni. Gyönyörű színházterem, tüneményes emberek. Az extra-tüneményes  River Run  könyvesboltosoknak még van egy csomó példány a dedikált könyveimből és bárhová elpostázzák őket.  A gyönyörű és humoros Virginia Prescott-nak (akire mától Kristálygömb-Törőként gondolok), adtam interjút az  NHPR's WORD OF MOUTH zenei szinpadán.

Ma van a WITS a Fitzgerald színházban. 
It'll be streaming   Élőben közvetítik, úgyhogy itt lehet követni. Garantálom, hogy történnek majd furcsaságok.

Elkezdte kampányát a Pulitzer Díjért a hires folyóirat, a The Onion. Megkérdeztek, hogy készítenék-e nekik egy videót  amint a Pulitzer Bizottsággal beszélek és én ezt meg is tettem.


Ajánlom figyelmetekbe a többit is – rendkívül tetszik Ricky Gervais, Mark Gatiss és Ira Glass videoja.
St Paul-ban vagyok a hotel szobámban két kutyával, egy asszisztenssel, egy lányommal. Mind kijöttek elém a reptérre. Furcsa, itthon lenni a turné kellős közepén – normál esetben itt kezdem vagy itt fejezem be. Ez alkalommal viszont még a saját házamhoz sem jutok majd el, úgyhogy különösen örülök, hogy eljöttek meglátogatni.
Nem várom, hogy Cabal-t megint a lefelé menő liftbe kelljen tennem. Felfelé ugyan minden rendben volt, de pontosan tudja, hogy mi az a lift és valószínűleg emlékszik  is rá, hogy nem szereti.


Neil Gaiman a WhoSay-en

...
 

A nap legnagyobb hírei: Elhunyt Gene Colan. Nem rajzolt egy írásomhoz sem, sosem dolgoztunk együtt, és még csak nem is találkoztam vele soha. De imádtam a munkáit. Íme Mark Evanier, aki elmeséli ki is volt Gene Colan és miért is volt különleges


...

Ha épp azon gondolkodsz, hogy Canadába mennél vagy eljönnél onnan, akkor olvasd el ezt: http://cbldf.org/about-us/case-files/cbldf-case-files-canada-customs-case/. A Képregény Jogvédelmi Alap legújabb esete – beleegyeztek hogy segítséget nyújtsanak a Kanadai Képregény Legendák Jogvédelmi Alap-nak annak fiatalembert megvédésében, akinek a számítógépén volt egy kis Manga.

Hamarosan többet is írok erről.

Eközben, ha bárki azt mondja, hogy a mocskos Mangát nem kéne védeni, irányítsd őket a http://journal.neilgaiman.com/2008/12/why-defend-freedom-of-icky-speech.html weboldalra.






Tuesday, June 21, 2011

Boldog Napfordulót. És Publikáció Napot.


Ma van az AMERIKAI ISTENEK - a tizedik jubileumi kiadás, illetve az Amerikai istenek teljes szereplőgárdás audió verziója publikálásának napja. Tíz éve és két napja, hogy kiadták az Amerikai isteneket. (azért a két nap, mert a publikálási napok a keddek.  Csak mert. Rejtélyes és megmagyarázhatatlan). 
Íme a blog bejegyzés 2001 júniusából 2001...



Ma délután - keleti parti idő szerint délután 4-kor - lesz egy élő webchat. Kurt Andersennek adok interjút és válaszolok néhány kérdésetekre is. (A fenébe. Elszalasztottam posztolást, mert épp az interjún voltam. Habár ismét megnézhetitek itt: http://bit.ly/neilandkurt 


2 órán belül lesz a 92nd St Y beszélgetlés, aholis Lev Grossman-nak adok interjút.


Most épp szakálam van. Nem hiszem hogy lesz ma időm leborotválni. Meglátjuk meddig tart ki a turné ideje alatt.
A turné részleteit itt találhatjátok:  Where's Neil.


Azt hiszem minden jegy elkelt, kívéve a los angeles-i Saban Színházban tartandő est, amikor is Patton Oswalt készít velem interjút. A los angeles-i lesz a turné utolsó állomása és valószínűleg a legfurcsább, oly szempontokból, melyekről még nem is figyelmeztettem Pattont. (A los angeles-i The Late Late Craig Ferguson Show jegyek már mind elkeltek) Már csak kb az utolsó tucat WITS jegy kapható St. Paulban (Én! Josh Ritter! Dalok! )
Jó. Akkor most indulok 92nd St Y-ra. Ott lesz a Big Gay Jégkrém Furgon -- az Amerikai istenek könyv turné hivatalos jégkréme (nem, én sem tudom mit fog ez jelenteni azt leszámítva, hogy lesz jégkrém). Ez This is Molly Crabapple  Amerikai Istenk-Big Gay Jégkrém  posztere


Ráklikkelek a a post-ra és aztán iszkiri.